tiistai 12. toukokuuta 2015

Kisoja ja treeniä

Jaaha mistäs sitä aloittais. Olen koittanut tehdä opinnäytetyötä ja viimeisimpiä koulutehtäviä ja lukenut tentteihin. Yksi tentti vielä ja kaksi koulupäivää, niin oma 15-vuotinen koulu-urakka alkaisi olemaan tenttien ja koulupäivien/ luennoilla istumisten osalta ohitse. Uskomatonta kun edes ajattelee, ettei tarvitse enää päntätä tentteihin tai kuunnella luentoja monta tuntia päivässä. (En edes viitsi mainita sitä lukemisen ja koneen ääressä istumisen määrää mitä tulee olemaan ennen kuin opinnäytetyö on valmis ja joulukuussa saan, toivottavasti, sosionomin paperit kouraan.) Eli siis kaikella tällä yritän sanoa, miksi en ole ehtinyt päivittelemään Sallin kuulumisia.
 
Ollaan käyty nyt Laitilan kisojen jälkeen kaksissa kisoissa. Vappuna 1.5 oltiin Lavialla koulukisoissa ja nyt lauantaina 9.5 Sastamalan Kivitallilla koulukisoissa.
 
Lavialla mentiin c-merkin kouluohjelma. Ainut mikä ohjelmassa jännitti, oli laukannostot käynnistä. Oikeaan kierrokseen nosto tuli ravin kautta, vasemmassa kierroksessa me onnistuttiin! Toisesta laukkaympyrästä saatiin taas 7, se on paras mitä ollaan Sallin kanssa saatu ja sekin laukasta! :) Energisempää ravia meidän pitäisi Sallin kanssa treenata, siitä tuli taas monessa kohdassa huomautus ja sen parantamisella saisi varmaan pisteitä enemmän. Prosentteja näistä kisoista tuli 61,944 ja sija 4/7. Tyytyväinen olen taas Salliin. :)
 
Sastamalan kisoissa mentiin tutustumisluokan ohjelma 2009 (rata A). Tai siis yritettiin mennä... Salli oli lämmittelyssä todella hyvä! Laukassa ehkä hieman tahmea ja muutaman kerran pukittikin siinä. En muista koska viimeksi Salli olisi laukassa pukittanut, paitsi silloin kun meinasi huitaista valmentajan pois sokeripalan päältä kun nostettiin laukka... Noooh radalle hyvillä mielin ajatuksella, että kerran ehtisin kiertämään kentän ja ennen kuin tuomari viheltää pilliin. Eipäs mennytkään ihan niin kuin Strömsössä. Kentän laidalla, pitkällä sivulla oli rekka, joka oli sivuista auki ja toimi kansliana. Se oli todella pelottava ja kun kerran kyttäämään ruvettiin niin kytätään sitten kunnolla, tuomari pääty oli lähestulkoon yhtä kamala Sallin mielestä. Rata meni siis lähestulkoon plörinäksi. Laukassa tehtiin keskiympyrät hirviörekan kohdalle ja rikko raville. Toiseen suuntaan keskilaukka oli rekan puoleisella pitkällä sivulla, mentiin siis hieman poikittain. Aloin itse myöskin sähläämään, kun keskityin vain siihen, ettei Salli kyttäisi. Pysäytyksen jälkeen piti ottaa keskikäyntiä, mutta me otettiin se ravin kautta. Radan jälkeen "portinavaaja" (onko tälle joku nimi?) kommentoi, että kumpi on hengästyneempi minä vai hevonen, näkyikö se muka niin hyvin päällepäin? :D Tuomari oli kuitenkin kommentoinut ratsastustani että: "hevonen hieman jännittynyt tänään, mutta silti kauniisti ratsastettu." Tästä tuli itselleni hyvä mieli. :)
 
Sastamalassa oli puitteet kunnossa. Kenttä oli iso ja todella hyvä pohjainen ja traikuille oli todella iso parkkipaikka! Parkkipaikalta oli kylläkin vähän matkaa kentälle, mutta ei itseäni se ei haitannut. Ainut ehkä, että henkilökunnasta meille ei jäänyt kovinkaan hyvä maku. Vähän töykeän ja kettuilun sävyisiä vastauksia.. Ainiin ja prosentteja tuli 56,74 ja sija 7/10, vaikka tuloksissa ollaan sijalla 8/10, mutta sijalla 7/10 on prosentteja 56,52. Siis eikö se noin pitäisi mennä vai onko tässä jotain mitä en itse hoksaa? :D
 
 
 
Sastamalan kisoihin saatiin Team Cruisen edustustakit!
  
 
 
Kisojen lomassa käytiin myös kevään viimeisillä sänkkärilaukoilla, onneksi ehdittiin ennen kuin pellot kynnettiin. Sallin kestävyyttä ("laukkakuntoa") pitäisi saada paremmaksi, joten ollaan tehty mäkitreeniä ja laukkatreeniä.
 
 
 
Sunnuntaina, äitienpäivänä siis, oltiin Sallan estevalmennuksessa. Meinasi vähän 'kouluratsastajaa' huimata. No taas jotain uutta, hypättiin kummallekin ensimmäinen trippeli! :) Ilmoitin myös meidät helatorstaiksi estekisoihin, jotka on kotitallilla, Cruisessa. :) Tahtoisin päästä enemmän hyppäämään, ihan itseni ja hevosen vuoksi. Pääsen kuitenkin todella harvoin viikonlopun valmennuksiin töiden vuoksi, niin ei hyppäämiseen ehdi tulla rutiinia. Olen ajatellut, jos ensi talveksi Sallin kunnon saisi niin hyväksi, että voisi samana päivänä kun sattuu pääsemään valmennukseen niin mennä ensin koulu- ja heti perään estevalmennuksen. Voi olla että on vähän liikaa suunniteltu, mutta eteenpäin on koko ajan katse ja haasteita pitää olla. :D
 
Maanantaina estevalkun palauttelun jälkeen käytiin pienessä lammessa kahlaamassa, joka on aivan tallin vieressä. Lampi yleensä kuivuu kesäisin, mutta keväisin ja syksyisin siihen pääsee kahlaamaan. Aluksi Salli ei uskaltanut mennä veteen, mutta kun tulin pois selästä ja menin itse edeltä rantaan ja vähän heiluttelin vettä ja kastoin Sallin turpaa siihen, uskalsi Sallikin tulla lähemmäs. Takaisin selkään ja suoraatietä veteen polskimaan. Salli kyllä tykkää vedestä ja polskuttelee aina innoissaan. Välillä jopa tuntuu, ettei sitä saa vedestä pois. Kun ostin Sallin oltiin sellaisella tallilla, jossa kentän toiseen reunaan keväisin kertyi iso vesilätäkkö. Yritin irtojuoksuttaa Sallia, mutta siitä ei tullut mitään, kun toinen halusi vain plutata vesilätäkössä. :D
 


Vesilätäkkö, josta Salli nautti täysin siemauksin


 
 
Cruisella järjestetään myös koulukilpailut 31.5 joihin ajattelin seuraavaksi mennä. Ajattelin kokeilla meidän ensimmäistä Helppo B:n rataa, kun sattuu koti kisoissa olemaan suht. helppo rata, K.N special. Tämän kauden tarkoitus oli mennä raviluokkaa ja saada rutiinia kisaamiseen, mutta nälkä kasvaa syödessä ja raviluokat olen jättänyt kokonaan pois. Katsotaan onko liikaa ahnehdittu tuo K.N. special, mutta ei kai yrittämisestäkään haittaa ole. ;)
 
Salli on usein kisapaikoilla lämmittelyissä todella hyvän tuntuinen, mutta kun mennään kouluaitojen sisälle, en jotenkin uskalla vaatia sitä kulkea niin hyvin kuin lämmittelyssä tai kotona. Tähän olen myös ajatellut jatkossa kiinnittää enemmän huomiota. Tarkoitus oli itseasiassa yrittää sitä jo Sastamalassa, mutta syystä että se jäi vain haaveeksi. Tarkoitan siis, että pitäisi itse enemmän ratsastaa myös radalla paremmin, eikä vain matkustaa. Nyt kun tiedostan "ongelman" tahdon myös yrittää perehtyä siihen.
 
Kahdella viimeisellä kisa reissulla matkan on menneet paremmin. Viritettiin heinäverkko myös toisesta pisteestä kiinni, jottei se karkaa Sallin ulottumattomiin ja Sallin olisi helpompi syödä. En uskalla vielä huokaista helpotuksesta, mutta mahtoiko se olla syy kopin heilumiseen.. Seuraavaksi pitää vielä virittää väli seinä toiseen reunaan paalinarulla kiinni, sillä Salli saa sen aina kolostaan pois ja näin ollen väliseinä liikkuu ja jopa pienentää Sallin seisoma tilaa.
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti