perjantai 26. kesäkuuta 2015

Hehkutus!

Pakko jakaa heti tänne mein onnistuminen tänään pitkästä aikaa! Salli tuntui vihdoinkin omalta itseltään ja itsestänikin oli taas sellainen olo, että olen huippuratsastaja, en istu kierossa ja onnistun jossakin!

Ollaan nyt paljon menty ilman jalustimia, kuten olen aiemmin tainnut jo mainita. Ollaan menty niin ravia, kuin laukkaakin, oikeassa kierroksessa vasemmalle kippaamiseni vuoksi. Ilman jalkkareita ravi alkaa sujumaan, mutta laukassa saan edelleen oikean jalkani väännettyä koukkuun vaikka sen pitäisi tietenkin olla rentona suorana alhaalla. En myöskään laukassa osaa istua satulassa vaan kenotan ihme mäkihyppy asennossa.

Tänään menin jalustimilla, kun tuntui niin paremmalta. Aloittelin kevyellä ravilla kahdeksikkoa, jonka jälkeen otin kumpaankin suuntaan ympyrällä muutamat laukannostot (myös nostot on mielestäni parantuneet!). Vasemmassa laukassa minun on todella hyvä istua satulassa, tuntuu että istun oikeasti kankkuni päällä, kun taas oikeassa laukassa asento-keno saapuu kuvioihin. Tänään kuitenkin kumpikin laukka tuntui symmetriseltä, myös oikea, siis oman istuntani kannalta. En ole varmaan ikinä oikeassa laukassa istunut niin hyvin. (Voi siis olla, että ulkopuolisen mielestä näytän edelleen enemmän mäkihyppääjältä kuin ratsastajalta, mutta itsestä tuntui ainakin paremmalta!)

Alkulämmittelyjen jälkeen alettiin tekemään vastalaukkaharjoitusta. Ollaan kerran valmennuksessa treenattu vastalaukkaa samalla tavalla, josta tehtävän kopioin. Eli pitkän sivun lopusta käänsin isolle täyskaarrolle, alun voltin aikana nostin laukan (kierrokseen nähden oikea laukka) ja täyskaarron lopulla suora osuus onkin sitten vastalaukkaa. Okei kyseiseen valmennukseen tehtävää helpotettiin meille nimenomaan niin, että laukka nostettiin voltilla kun muut nostivat
sen täyskaarron suoralla osalla. Valmennuksessa tehtiin myös niin, että menin reilusti uran sisäpuolella, ettei Salli 'ahdistu' aidasta.

No tänään! Laukka nostettiin siis samalla tavalla kuin valmennuksessa, ja laukat oikeasti nousi joka kerta! Ehkä niin jyrkässä käännöksessä huomaamattani sain sisäohjan löysäksi, enkä vetänyt siitä samalla kun yritin nostaa laukan. Pari ensimmäistä vastalaukkaa menin uran sisäpuolella, ennen kulmaa raviin ja heti lyhyellä sivulla ravi kuntoon kevyessä ravissa voltilla. Olen huomannut myös, että aluksi laukan jälkeen Sallin on helpompi keskittyä raviin, kun kevennän. Joka toinen nosto tuli siis toiseen suuntaan. Lopuksi vastalaukka onnistui myös uraa pitkin ja loppua kohden laukan jälkeen ravi onnistui myös harjoitusravissa.

Salli ja minä oltiin kyllä molemmat todella tyytyväisiä ja Sallille kasa leipää, tietysti.

 
Ei silti, etteikö jotain huonoakin. Alkuraveissa huomasin että ratsastan enemmän oikealla ohjalla, suunnasta riippumatta. Vasemmassa kierroksessa oikea, eli ulko-ohja oli tuntumalla kun taas oikeassa kierroksessa oikea, eli sisäohja oli tuntumalla ja ulko-ohja lähes löysä. Tämä taitaa olla seuraava kehittämisen kohde meillä. Oikeaan kierrokseen taipuminen varmaan helpottuisi jos silloin ulko-ohjani olisi paremmin tuntumalla. Ihmettelen myöskin tätä oikeakätisyyttä, sillä minähän olen vasuri ja olen aina ajatellut että oikea käsi ratsastaessa on vamma ja se heikompi lenkki, vai johtuuko se juuri siitä... kentietää...


lemppari tyttö! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti