sunnuntai 23. elokuuta 2015

Kisat zilpalla x2

Nyt ollaan oltu reissussa. Viimeviikon perjantaina 14.päivä estekisoissa, eilen lauantaina 22. päivä koulukisoissa ja tänään ensikosketus maastoesteisiin Niinisalossa, josta teen erillisen postauksen.
 
Eli ensin estekisat, jotka olivat zilpalla. Mentiin luokat 40cm ja 60cm.
 
Ensimmäiseen luokkaan tuli vähän kiire, luokka oli jo alkanut ja olin viimeinen lähtijä (eli 15. luokka kesti vain 30min) kun tajusin että perkule, estekisoissa rata opetellaan vasta paikan päällä eikä etukäteen kuten koulukisoissa. Radan kävely meni osaltani aivan totaalisesti ohi. :D No lämmittelyyn, parit hypyt kumpaankin suuntaan ja radalle. Onneksi aloitin pienestä korkeudesta.. Radalla kun odotin vuoroani ja edellinen suoritti muistin neljä ensimmäistä estettä, kahdeksan esteen radasta. Ei paniikkia, yksi suoritus aikaa katsoa miten rata menee.. Radalla tuli muutama jyrkkä kurvi kun katseellani yritin etsiä missä seuraava este on, mutta Salli suoritti silti kunnialla. :) Puhdas rata, sijoituttiin viidensiksi ja oltiin ensimmäinen ei sijoittunut, jääden viimeisestä sijoittuneesta 0,5 sekunttia. Pakko myöntää että vähän harmitti, mutta lähdettiin kisoihin hakemaan hyvää suoritusta ei ruusuketta. :)
 
40cm
 
 
Seuraavassa luokassa muistin radankin jo ulkoa! :D Lämmittelyssä Salli oli hitusen tahmea, nappasi pari puomia alas ja lähestymiset ei sujuneet. Ajattelin, että yksi hyvä hyppy ja toivomaan parasta radalle. Radalla uskalsin hieman Sallia ratsastaa eteen reilummin. Hyvin meni sekin rata, 0vp muttei taaskaan sijoitusta. Kärki ajat oli aikas kovat ja jäätiin niistä ihan reilusti, muistaakseni noin kymmenen sekunttia. 
 
60cm
 
 
Radat olivat sujuvat eikä itseäni pelottanut esteiden ylitys. Jopa 60cm rata oli sopivan korkunen. Salli varmasti menisi, kun itse vain uskaltaisi enemmän. Hiljaa hyvä tulee. Voisi katsoa muutamat lähellä järjestettävät estekisatkin, nyt kun ekoissa vieraskisoissa on tullut käytyä. Tämä oli nimittäin ensimmäinen kerta, kun hyppäsin Sallilla muualla, kuin meidän kotimaneesissa.
 
 
Koulukilpailut olivat seuraavan viikon lauantaina ja mentiin Helppo C tutustumisluokan kouluohjelma. Oli ihan eri fiilis mennä radalle, kun on käynyt Palinin valmennuksissa ja vähän tiesi mitä pitää tehdä, mitä tuomari mahdollisesti haluaa nähdä ja miten ratsastaa Salli niin että seuraavakin tehtävä onnistuu.
 
Nyt oli enemmän aikaa verkata kuin estekisoissa. Menin ensin maneesissa ja työstin Sallia ympyrällä ja kahdeksikolla. Ympyrällä tein keskiravia, joka mielestäni onnistui aika hyvin. Zilpan maneesissa on iso peili, eikä meni hassummalta omaan silmään näyttänyt. Olisi pitänyt maneesissa jo laukata, kun sai mennä haluamaansa suuntaan, niin olisi voinut ottaa laukka lävistäjät siinä, mutta en tajunnut ettei verkkakentällä saa mennä niin. Kun siirryttiin verkkakentälle Salli oli oikeaan kierrokseen aika pinkeenä. Vinkui laukan nostoissa, jopa vähän heitti takapäätään ja ravasi aivan totaalisesti alta pois. En saanut sitä hyväksi siinä, kun jo vaihdettiin suuntaa. Vasen kierros oli parempi tai oikeastaan hyvä. Onneksi vaihdettiin taas suunta takaisin oikeaan ennen kuin menin radalle ja sain Sallin oikealle toimimaan heti moitteettomasti.
 
Radalla kun odotin vuoroani ravailin päädyssä (jossa oli muuten hyvin tilaa, kun välillä on tosi ahdas väli jätetty) ensin keventäen ja sitten harjoitusravissa. Taivuttelin, vaihtelin suuntaa. Radalle päästessä Salli ei kytännyt mitään. Kävelin ensin kerran ja sitten jäin tuomari päätyyn ravailemaan ympyrälle ja odottamaan vihellystä. Rata tuntui hyvältä ja olen todella tyytyväinen Salliin. Rata oli todella tasainen omalta osaltani. Kaikki meni oikeastaan aika nappiin. Ensimmäinen laukka jännitti, että nostaako Salli oikean vai väärän, mutta oikea tuli. Nostin sen tarkoituksella jo kulmasta, eikä siitä tullut huomautusta. Laukkalävistäjä pysyi kasassa eikä lässähtänyt kesken kaiken. Oikea laukka nousi ehkä vähän myöhässä ja treeneissä se on onnistunut napakammin. Prosentteja saatiin 62,222 ja pisteitä oli 6-6.5, eli ei suurta hajontaa niissä. Laukka oli vähän kiireistä ja tuntumaa tuomari kaipasi lisää. Näillä prosenteilla noustiin viidenneksi (olin 15/31-lähtijä ja 8 sijoittui). Sijoille siis päästiin tässä vaiheessa kilpailua ja jäätiin odottamaan lähemmäs puoleksitoista tunniksi luokan loppua ja lopullista tulosta. Ihan viimeisistä lähtijöistä muutama meni ohi ja lopullinen sijoitus oli 10/31. Vähän harmitti taas, olisihan se ollut kiva sijoittua, varsinkin kun jouduttiin odottamaan lähes luokan loppuun saakka. Muistutin kuitenkin itselleni kuinka hyvältä Salli radalla tuntui eikä harmittanut läheskään niin paljoa. :)
 
Salli käyttäytyi ylipäätään kisapaikalla oikein mallikkaasti. Malttoi odottaa rauhassa, vaikka yleensä sättää joka suuntaan kun hetkeksi pysähdytään. Nyt Salli jaksoi seistä paikoillaan ja vain oli ja odotti. Viikonlopun kuskaukset onnistui hyvin, ilman korvatulppia ja ilman ylimääräistä hermostuneisuutta. Hieno Salli, saan olla kyllä ylpeä monitoimihevosestani! <3
 
 
Kun näiden videoiden makuun päästiin, niin zilpan koulurata videolla, kun ei kuvia ole. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti