perjantai 7. elokuuta 2015

ratsastusta videolla

Sain vihdoin ja viimein Janin tallille mukaan kuvaamaan meidän menoa. En ole ikinä nähnyt ratsastustani Sallin kanssa videolla muuta kuin kisaradoilla. Olen pitkään halunnut nähdä näyttääkö Salli samalta kuin tuntuu vain luulenko sen vain menevän hyvin ja oikeasti se menee aivan pitkänä. Olen kyllä ihan tyytyväinen näkemääni. Tietysti pyöreämpi saisi olla, mutta olen tyytyväinen siihen mitä Salli on nyt, innolla odotan miltä se näyttää vaikka ensi kisakauden alussa.
 
Näin myös, miltä oma ratsastukseni näyttää ja mitä minun pitäisi korjata. Valmentaja on sanonut, että istun kierossa oikeassa kierroksessa ja vinosti vasemmassa ja että kädet pitäisi olla tasan. Itse en tunne tätä vinoutta, mutta tiedostan sen kyllä ja olen vähän ihmetellyt, että eikö käteni muka ole tasan, mutta nyt näin ettei todellakaan ole! Videoiden avulla nyt oikeasti tiedän mitä valmentajat tarkoittavat. Videoilta nostin muutaman asian, johon nyt itse pitää kiinnittää huomiota:
 
-omat ja jalat ja polvet irti satulasta
-oikea käsi ja käsien tasaisuus muutenkin
-laukan nostot ja raviin siirtymiset ja
-laukan jälkeen ravi nopeammin rennoksi
 
Ensinnäkin ravissa polveni ovat kiinni satulassa ja sääri liian takana. Ravissa pitää kiinnittää huomiota, että jalka pysyy noin satulavyön kohdalla, polvi rentona ja eikä jalka naputtaisi koko ajan Sallia kylkeen. (tästäkin on kyllä sanottu, mutta nyt osaan yhdistää sen miltä jalat näyttävät siihen missä luulen niiden olevan tunnon perusteella, minusta siis tuntuu että jalka on ihan oikealla paikalla...)
 
Jalkoja lukuun ottamatta vasemmassa kierroksessa ravi on mielestäni muuten ihan kunnossa. Siinä en ainakaan itse erottanut niin suurta vinoutta, eikä ratsastaessa se satulakaan keikkaa sinne enää niin rajusti. Mutta oikeakierros... Voisinpa unohtaa sen vallan.. Ei, se on kyllä nyt oikeasti työn alla ja itselleni täytyy tehdä jotain. Ensinnäkin oikealle jalat ovat vielä kamalammat, etenkin sisäjalka oikein puristaa polvesta satulaan ja sitten ihmettelen miksi Salli ei taivu siihen suuntaan niin hyvin kuin tahtoisin. Vaikea sen on taipua lavastaan sisälle, kun polveni painaa vastaan.. Eli kuten Pauliinakin sanoi jo ensimmäisellä tunnilla, minun pitää kiertää koko lantiota enemmän oikealle ja oikea lonkka saada kuvainnollisesti taaksepäin ja auki (+ se pohje oikealle paikalle).
 
 
 
 
Ja ne kädet, herranjumala. Ratsastan oikealla kädellä vahvemmin kuin vasemmalla, mitä olen ennenkin ihmetellyt, sillä olen kuitenkin vasen kätinen. Aiemmin vasemmassa kierroksessa ulkokäsi nousi tosi korkealle, nyt olen sen sentään saanut kontrolliin, mutta oikeassa kierroksessa se oikea käsi ei pysy paikallaan. Koen, että kun Salli ei taivu oikealle, nostavalla sisäohjalla (jopa vähän ulospäin) saan sen turvan paremmin sisälle, okei varmasti myös näin, mutta en voi koko ajan pitää sitä oikeaa kättä korvissa. Siihen täytyy löytyä nyt tasaisuus ja taivuttaa paremmin sisä- ja ulkopohkeella. Kumpaankin kierrokseen kädet täytyy saada tasaisiksi ja samalle korkeudelle.
 
 
 
No laukassa samat ongelmat käsien kanssa, mutta jalat oli paremmin ja olen tällä hetkellä tyytyväinen laukkaistuntaani, kun miettii millaista se oli vielä keväällä. Laukan nostot ja siirtymät takaisin raviin nyt on työn alla, mutta itse en saa valahtaa kaulalle niissä ja Sallikaan ei saisi valua pitkäksi. Laukannostoissa Sallin pitkäksi valuminen sallittakoon vielä, sillä niitä vasta harjoitellaan, eikä Sallilla ole vielä tarpeeksi voimaa takapäässä. Ravi pitäisi saada nopeammin myös rennoksi heti laukan jälkeen.En ikinä uskonut, että laittasin youtubeen videoita, mutta oli pakko kun en saanut niitä tähän muuten, oli liian suuria. Enkä osaa muokata videoita, eli ihan alkuperäset on pakko laittaa tähän :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti