torstai 28. tammikuuta 2016

Tavoitteet vuodelle 2016

Mulla on motivaation puute tällä hetkellä. Sitä on jatkunut jo jokusen kuukauden. En tiedä mistä se johtuu. Ollaanko liikaa kierretty Sallin kanssa vain maneesia ja tylsistytty. Ehdin harvoin valmennuksiin ja tuntuu että oma aika on liian vähissä. Tuntuu että ollaan jämähdetty paikoilleen- tai siis musta tuntuu. Sallin takapäästä on puolestaan tullut oikeinkin liikkuva, nimittäin laukassa ja ylöspäin. Etenkin vasemmassa kierroksessa. Niin pitikö sitä jo valmistautua johonkin kisakauteen....? Pukkilaukka kisat voisi olla meille hyvät. :D

Noh näin kisakauden kynnyksellä ja vähän vuoden vaihteen jälkeen myös minä haluan asettaa tavoitteet seuraavalle kaudelle tai vuodelle. Tai ainakin yrittää parantaa seuraavia asioita...

- OMA ISTUNTA!
Ehdottomasti yksi tärkeimmistä tavoitteista. Ensinnäkin selkä suoraan ja ryhti kuntoon. Lisäksi oikea olkapääni puutuu ratsastaessa (?) kausittain enemmän ja toisinaan taas vähemmän tai ei ollenkaan. Ratsastan liian vahvasti oikealla kädellä, vasemmassa kierroksessa ulko-ohja on tuntumalla ja oikeassa kierroksessa sisäohja. Siitä oikeasta ohjasta on vain tajuttoman vaikea päästää irti. Vasempaan kierrokseen pitää saada oma kroppa menosuuntaan hartiasta lähtien.

- Laukannostot
Laukan nostot jo onnistuu paremmin kuin ennen, oikeassa kierroksessa pukin kautta, mutta niihin napakkuutta lisää ja ajoitus paremmin kohdalleen etenkin vasemmassa kierroksessa. Vasen nosto on myös huomattavasti helpompi avoimelta sivulta, joten seinän vierestäkin pitää saada onnistumaan. Myöhemmin lisäksi tulee nostot myös suoralta uralta ja käynnistä. (ajoittain onnistuu..)

-Siirtymiset
Oma ryhti suorana, enkä saa kaatua eteen. Noston jälkeen laukka heti kondikseen ja raviin siirtymisen jälkeen ravi heti kuntoon, energiseksi muttei kiireiseksi.

-Käynti
Sujuvaksi, ei kiireiseksi eikä pitkäksi. Salli astuu kunnolla takasillaan yli vapailla ohjilla kävellessä. Sama halutaan ohjat kädessä. Tavoite on kerran viikossa tehdä enemmän käynti painotteista työskentelyä.

-Rentous ja kontrolli myös radalla.

Kisakauden tavoitteet on helppo C ja ehkä hieman kokeilla Helppoa B:tä sekä tutustua aluekisoihin. Edelleen jatkamme kuljetusten sekä kisapaikoilla käyttäytymisen/totuttamisen opettelua. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti