lauantai 20. helmikuuta 2016

Kisakausi lähestyy

Jos edellisessä tekstissä kerroin kuinka tuntuu ettei motivaatiota riitä ratsastaa enkä mitään ehdi tekemään, niin nyt tuntuu että motivaatiota on niin paljon ettei viikossa päivät (ja rahat) riitä siihen kuinka paljon tykkäisin valmentautua ja ratsastaa Sallilla. Vapaapäivien suunnittelussakin huomaan ettei malttaisi pitää vapaata. Keskiviikkoisin minulla on vakio tunti, eli ti-to tulee ratsastettua, sillä ennen tuntia tahdon Sallin ratsastaa ja ainakin kevennellä hyväksi, ja torstaina tunnin jälkeisenä päivänä sama. No sitten jos lauantaina on toinen valmennus niin perjantaina ja sunnuntaina samat kuin tiistaina ja torstaina. Paljon ei vapaille jää aikaa. Niin se naisen ja vielä enemmän varmasti hevosnaisen mieli vaihtelee.
 
Sallilla on nyt muutaman viikon ollut uusi kuolain kokeilussa. Sellainen kuin mailer-kuolain. Sen tarkoituksena on saada Sallia vähän kevyemmäksi edestä. Se on kyllä toiminut. Salli on ollut paljon pehmeämpi nyt edestä, mutta vaatii aika paljon enemmän jalalla ratsastusta ettei kaadu sisälle. Ennen S tukeutui kuolaimeen nyt ei ole sitä vaihtoehtoa, joten minunkin pitäisi pikku hiljaa alkaa ratsastamaan ja jos saisin ne jalat ja kädet vielä oikeille paikalle niin se olisi enemmän kuin hyvä.... Tämä kuolain ei vain ole kisoissa sallittu, joten katsotaan mitä käy kuin ennen kisoja vaihdan takaisin vanhaan ja tuttuun niveleen.
 
Kisoista puheen ollen, kävin eilen suorittamassa sääntökoulutuksen eli 2-tason kisoissa olisi tarkoitus edes muutaman kerran käydä. Itse tykkäisin aloittaa pienistä ja vain tutustua niihin tällä kaudella. Ensimmäisiin kisoihinkin tälle kaudelle olen jo ilmoittanut. Tarkoitus olisi aloittaa kisakautemme Zilpalla 19.3. Siellä on luokka helppo C 2:2000 sekä Helppo B K.N. Ilmoittauduin kumpaankin. Vaikka sanotaan että ensimmäiset kisat tulisi olla omaa tasoa vähän alakanttiin niin tuo B ei todellakaan ole sitä. Päin vastoin se on jopa vähän ylärajalla ja tällä kaudella oli tarkoitus mennä vain C:tä ja ehkä loppukaudesta jos kaikki sujuu niin muutama B. No tavoitteet on tehty ylitettäväksi. Ei vain oikea syy miksi tuohon kooännään ilmoittauduin on, että se on vain avoin suomenhevosille. Näitä suokeille avoimia luokkia ei täällä päin paljoa järjestetä, mielestäni edes aluetasolla ei viime kesänä ollut Porin seudulla yhtään. Nyt kun on niin todellakin tahdon siihen osallistua! Valmentajani Salla olikin sitä mieltä, että mitä enemmän niihin osallistuu sitä enemmän niitä myös järjestetään, joten sinne vain kisaamaan.
 
Sääntökoulutuksessa muuten ilmeni, ettei 2-tasolla, koulupuolella ole enää mitään kvaaleja. Ennen oli että yli 60% tulos helposta C:stä, mutta nykyään sinne pääsee kuka vain. Paljon aion noista kakkostason kisoista vielä haastatella valmentajia ennen kuin uskallan ensimmäisiin ilmoittautua.. :D
 
Mulla on aina ollut Sallin kanssa tavoitteena/ihanteena, että pääsisin hyppäämään sillä kerran viikossa tai minimissään kerran kahdessa viikossa, että hyppäämiseen saisi vähän rutiinia ja että Salli liikkuisi 5-6 kertaa viikossa. Nyt muutamalla viikolla kumpikin kriteeri on täyttynyt. Tälläkin viikolla Salli on liikkunut 6-kertaa ja ensiviikollakin varmaan tulee liikkumaan niin paljon. Lisäksi ollaan nyt päästy hyppäämään. Edellisessä TeamCruisen valmennuksessa, joka poikkeuksellisesti pidettiin sunnuntaina, oltiin Sallin kanssa estevalmennuksissa koulun sijaan. Ensimmäinen tunti oli puomitunti, toisella tunnilla mentiin esteitä. Toisella tunnilla esteiden eteen oli rakennettu kolmiot, en ole mielestäni ennen mennyt edes niin että estettä ennen olisi ollut puomi, joten ne aluksi vähän jännittivät, mutta jo ekalla hypyllä huomasin, että ne oli oikeastaan aika kivoja! Sitten seuraavana keskiviikkona Outi piti estetunnin ja hypättiin pieniä esteitä radan kaltaisesti, jossa tuli kaarevia, vinoja ja suoria lähestymisiä neljällä askeleella. Ensimmäistä kertaa itse oikeasti osasin laskea askeleet kun Outi käski laskea ne ääneen. Okserin jälkeen pystylle meinasi neljä askelta olla liian lyhyt ja laukan olisi pitänyt neljälle askeleelle olla pidempää, mutta kun laskin niin nelosella pamautin pohkeet kiinni ja kerroin Sallille että nyt hypätään (ennen en ole tälläisessä onnistunut). Kaukaa hyppy lähti mutta onnistui, muistan vain iloinneeni selässä kuinka hieno Salli on. Pienistä hetkistä ne onnistumiset vain koostuu. Nyt ensikeskiviikolle varasin myös Sallille keskiviikolle Outin estetunnin kun on hiihtoloma viikko. Eli hyppäämään on nyt ihan hyvin päästy. Toivottavasti ei nyt tule pitkää taukoa. :)
 
Sallin pukittelut vasemmassa kierroksessa ovat jatkuneet samaan malliin...

Tänä vuonna taisi ainakin lumihankilaukat jäädä. Kuva toukokuulta 2015
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti