perjantai 30. lokakuuta 2015

Hevosen omistamisen kustannukset

Hihsissäkin puhuttiin hevosen pidon ja kilpailemisen kustannuksista. Itse olen nyt muutaman kuukauden ajan seurannut, erinäisistä syistä, mitä Salli on tullut kustantamaan. Joku totesikin, osuvasti, että oma etelän matka asuu tallissa. Kun pitää kirjaa menoista niin oikeasti konkretisoituu se mitä siihen hevoseen menee. Ei voi muuta kun sanoa, että noilla summilla todellakin kävisi reissussa muutaman kerran vuodessa. Toisaalta ollaan usein sitä kotona puhuttu, että ei se raha silti suoraan säästöön menisi. Hevosen pidossa se menee ainakin johonkin järkevään (ainakin omasta mielestä), eikä esimerkiksi turhuuksiin kuten vaatteisiin. Kun hevonen tarvitsee rokotukset, niin sen rahan vain jostain siihen kaivaa. Keskiarvoa ei vielä näin lyhyellä aika välillä pysty menoista sanomaan, mutta muutaman kuukauden ajan ajattelin nyt purkaa tähän (sillä en halua tehdä oppariani, mikä pitäisi tänään saada valmiiksi....) Mukaan olen laskenut myös omat varustehankinnat, mitä en tietenkään tekisi jos en harrastaisi.

SYYSKUU:

tallivuokra (laidunkausi) 200e
koppilaine 110e
kengitys 60e
Sallin hieronta 45e
valmennukset 60e
kisat 16e
kymppikortti 120e
KL fleecet 90e
Loimi 71e

Yhteensä tämä tekee syyskuulle 772e. Tähän kuukauteen sattui kengitys ja kymppikortti lasku, jotka eivät joka kuukausi tule ja loimia ei toivottavasti tarvitse hirveän montaa ostaa. Toisaalta tässä kuussa oli myös vähemmän valmennuksia omien koulukiireiden vuoksi ja kisakausi jo loppunut.

LOKAKUU:

Tallivuokra 270e
Koppilaina 110e
Ruoka 26e
Hieronta 45e
Valmennukset 55e
Takki 40e

Tässä kuukaudessa oli vähemmän menoja ja yhteissummaksi kertyi 546e.

Kahden kuukauden seurannasta voisi sanoa, että 650e menee kuukaudessa hevoseen. Vuositasolla se tekee jo aika ison potin. Joskus perustelin oman hevosen ostoa sillä, että se tulee halvemmaksi kuin käydä 5krt viikossa ratsastustunnilla, mutta taidan pyörtää puheeni. Jos ajattelee, että kuukaudessa menee 650 euroa hevoseen ja ratsastaa noin 20 kertaa niin yhdelle kerralle tulee hintaa reilut 30euroa. Kyllä on tunnilla hintaa. :D
Ei voi kuin haaveilla uuden koulusatulan ostamisesta tai muusta vastaavasta......

Olen ajatellut, jos vain pitkäjänteisyyteni kestää niin laskea vuoden keskiarvon, jossa näkyy sitten vakuutukset, talli- ja laidunvuokrien arvot ja niin edelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti