torstai 4. kesäkuuta 2015

Kotikisat x 2

Helatorstaina 14.5 oltiin Sallin kanssa ensimmäisissä estekisoissa, kotikisoihin osallistumisen kynnys oli selkeesti pienempi kuin että lähtisin ulkopuolelle hyppäämään. Kisat oli Ratsutalli Cruisen ja Kullaan Ratsastajien yhdessä järjestämät.
 
Edellisellä viikolla olin lauantaina estevalkussa, mistä taisinkin mainita jo edellisessä postauksessa. Ja keskiviikkona meillä oli normi tunti ja treenattiin kisoja varten. Keskiviikkona jo tunnilla Salli tuntui hypätessä todella hyvältä, selkeästi huomasi eron niin minussa kuin Sallissakin kun hyppy kertojen välillä oli vähemmän aikaa. Itse luotin hevoseen eikä tarvinnut jännittää ja Sallikin luotti itseensä, hyppääminen tuntui jopa sujuvalta!
 
Sanotaan nyt vielä pohjustukseksi, että en ole Sallilla hypännyt kuin muutaman kerran. Hirveästi en alakanttiin arvioi jos sanon, että kerrat on laskettavissa sormilla. Tunneilla hypätään kerran kuukaudessa ja jos vain suinkin ehdin viikonloppuisin Sallan valkkuihin niin yleensä ollaan oltu kouluvalmennuksessa. Yksinään en myöskään tahdo hypätä, koska ollaan molemmat siinä niin aloittelijoita vielä. Toiveenani/tavoitteenani olisi saada ensi talven aikana enemmän rutiinia hyppäämiseen, jos pääsisi Sallilla edes 2kertaa kuukaudessa hyppäämään niin ei tulisi niin pitkiä taukoja. Toinen tavoite on saada Sallin kunto niin hyväksi, että niinä kertoina kun pääsen töiden puolesta valmennuksiin pystyisin menemään kaksi tuntia peräkkäin, koulu- ja estetunnin. Katsotaan miten tavoitteiden käy.. :)
 
Takaisin siis kisoihin... Mentiin kaksi luokkaa, ristikko alle ihan kuskin jännittämisen vuoksi ja 50cm rata. Arviointi oli A0.0 eli kaikki puhtaat radat palkittiin. Jännitin hirveästi radan muistamista ja no aikalailla kaikkea. Kumpikin rata meni hienosti, saatiin puhtaat tulokset. Salli on niin kiva, että vaikka on ristikko rata se tekee silti kaikkensa, siis tarkoitan että hyppi oikeasti esteiden yli vaikka olisi voinut vain astua niiden yli. Hyvää treeniä siis meille kummallekin. Jälkimmäisen radan jälkeen oli sellainen oli, että ni olisihan siihen 60cm voinut ilmoittautua, mutta toisaalta jännitin 50cm rataakin aika paljon niin oli hyvä, että se ei ollut ensimmäinen rata. En halua edes ajatella paljonko olisin jännittänyt jos se olisi ollut ensimmäisenä. :D

Kuskia vähän huippasi :D
 
 
Paljon Salli radalla korjaili omia mokiani. Muutamassa kohdassa hyppäsin itse liian aikaisin ja jälkimmäisellä radalla meinasin unohtaa yhden esteen joka oli kaarevalla linjalla. Jarrutuksesta ja sunnan muutoksesta huolimatta Salli hoisi homman kotiin! SuperSalli! En sen enempää rataa analysoi, ensinnäkin siitä on jo jonkin verran aikaa ja toiseksi omat taitoni ei siihen vielä riitä. analysointi taitoni rajoittuvat siihen, että tiedän tippuiko puomit vai ei. :D

50cm
Sunnuntaina 31.5 oli sitten Kullaan Ratsastajien järjestämät koulukisat kotitallilla. Mentiin Sallin kanssa luokkiin Helppo C 2:2000 ja Helppo B K.N Special 2009. Me ei Sallin kanssa olla vielä helppo b:n tasolla, mutta kotona, ja kooännä niin oli pakko kokeilla.

Kumpaankin rataan olen todella tyytyväinen. Ensimmäisestä radasta saatiin 62,05%. Salli pitäisi saada taipumaan paremmin ja tasaisemmin molempiin suuntiin. Itse ratsastaessa oikealle kippaan painon kanssa vasemmalle, mikä ei yhtään edes auta Sallin taipumista ja vielä S:lle vaikeampaan suuntaan. Taidetaan kesä treenata ilman jalkkareita. ;)
Helposta B:stä saatiin hieman paremmat prosentit, 62,8% johon olen enemmän kuin tyytyväinen. Saatiin myös ensimmäinen 7,5 numeroksi loppupysähdyksestä pituushalkaisijalla. Aika hyvin, kun pari kuukautta sitten aloitettiin siitä, että halkaisija mentiin kiemurrellen ja kun otin ohjat yhteen jäteen alkoi Salli tinttaamaan. Edistystä siis taas. :)Laukan nostot eivät olleet pisteessä ja laukassa oiottiin hiukan kulmia, siitä siis myös ohjelmaa treeneihin kyllästymiseen asti. Myös laukkalävistäjillä Salli valui hiukan pitkäksi, mutta harjoitusta lisää niin ehkä ensi kesänä onnistutaan..?

Sallin olisi varmasti helpompi laukata, jos mä oppisin istumaan satulassa.


Mulla on kyllä meidän kaikista kisaradoista videotkin, mut en oo niitä vielä uskaltanut julkaista...

Kisojen jälkeen, sunnuntai iltana, hepat pääsi myös laitumelle. Eipä Salli ehtinyt paljoa laukkailemaan ja kirmailemaan kun oli suu koko ajan täynnä ruohoa. First thing first. ;)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti